Kørestole er i dag en af de mest populære velfærdsteknologier verdenen over. Der er ingen tvivl om, at disse smarte enheder faktisk har gjort utroligt mange liv bedre.

Og det kan du sikkert mærke som professionel! Det at arbejde med mennesker, som har brug for kørestole, er fyldt med oplevelser af forskellige arter. Der er dog et eller andet helt magisk over det øjeblik, hvor en person får den perfekte stol til deres behov.

Men dette er desværre ikke altid lige let. Der er nemlig mange forskellige muligheder og funktioner derude. Derfor bør du altid spørge dig selv, hvad du kan købe hjem, så menneskerne du arbejder med kan få mest ud af dagligdagen. Læs videre og få hjælp til at forme disse spørgsmål.

”Hvilke størrelser skal vi have fat i?”

Et af de mest fundamentale spørgsmål, som du bør stille dig selv er, om der er en bestemt vægt og højde på den gruppe af mennesker, som du arbejder med.

Lige når man stiller spørgsmål er det lidt mærkeligt, men som professionel bliver det hurtigt tydeligt, hvorfor det stilles. Det er ikke for at dæmonisere eller nedgøre nogen – i stedet er det nødvendigt for at give dem den bedste komfort muligt.

Skal en patient eksempelvis have en kørestol fra ProComfort, så skal du selvfølgelig være sikker på, at stolen kan holde til vægten. Samtidig bør du også være helt sikker på, at sædebredden, som du investerer i, er passende.

Det er her også værd at kigge lidt på materialerne, som er blevet brugt. For eksempel er magnesium hjul ofte et stærkere alternativ, men kan også koste derefter. Tænk altså, hvad der er brug for hos jer – pengene kan nemlig bruges et andet sted, hvor det måske ville komme brugerne mere til gode.

”Hvor meget plads har vi nu lige?”

Det er ikke til at komme udenom, at logistikken på en arbejdsplads, hvor kørestole skal til, kommer til at blive påvirket af plads og fysisk udformning.

Derfor er det altså ikke altid, at det er lige smart at vælge de allerbredeste kørestole, selvom det måske ville være en fin garanti. Hvad nu, hvis der er nogle bestemte gange med smallere døre, der ikke gør det nemt at komme igennem med en bred stol?

Nogle gange er det simpelthen også nødvendigt at tænke på sig selv og sine kolleger, for det er jer, som skal klare arbejdet. Hvis der investeres i de store stole, hvor skal de så stå henne? Måske kommer det til at kræve, at I finder mere plads. Det kan professionelle ofte sagtens, men det er stadig værd at holde i mente.

”Hvad med tilbehør til kørestolene?”

Tilbehør til kørestole kan nogle gange være en rigtig vigtig faktor, som overses. At have de rigtige puder, som er trykaflastende, kan være utroligt vigtigt for komforten af de mennesker, som du arbejder med.

Derfor bør du starte med at undersøge, hvad I allerede har. Er der et væld af siddepuder i et rum, så er det værd at kaste et blik på, hvilke størrelser, som de er i.

Det kan også være noget så simpelt, som at have det rigtige udstyr. Hvis en af de nye kørestole skulle gå i stykker, har I så al værktøjet til at kunne få den op at køre igen? Nogle gange er det jo sådan, at modellerne er designet med helt bestemte værktøjer i tankerne.

Det er ikke en udførlig liste, men forhåbentligt sætter det tankerne i gang, så du kan tage en informeret beslutning med både dit, dine kollegers og jeres medmenneskers eget velbefindende i tankerne!